Meld je aan voor onze brainstormsessie: hoe kunnen we dak- en thuisloosheid onder jongeren in Den Bosch stoppen?

 

Ben jij die Bossche ondernemer met een sociaal hart? En wil je meedenken hoe we dak- en thuisloosheid onder jongeren in Den Bosch kunnen stoppen?

Meld je dan aan voor onze brainstormsessie:  t.honig@modenbosch.nl

 

De planning is om op vrijdag 20 januari 2023 van 9-12u een brainstormsessie te organiseren om met een groep mensen in gesprek te gaan.

 

Achtergrond

Nederland telt 8.500 geregistreerde dak- en thuisloze jongeren, in werkelijk zijn dat er nog veel meer.

 

Een betaalbare woonplek vinden wordt steeds moeilijker. Zeker voor jongeren die te maken hebben met schulden, een beperkt sociaal netwerk en persoonlijke problemen. Terwijl juist deze jongeren stabiliteit nodig hebben, lopen ze te vaak vast in de bureaucratie en onzekerheid. Ze slapen noodgedwongen op de bank bij bekenden, komen terecht in de opvang of op straat. En zonder de basis van een thuis kunnen ze niet werken aan hun toekomst.

 

Vaak hebben jongeren geen thuis door een combinatie van elementen. Denk bijvoorbeeld aan uitstroom vanuit de Jeugdzorg, armoede, een klein netwerk en psychische problematiek. Thuisloze jongeren hebben vaak geen sterk sociaal netwerk en ouders of vrienden die hen (financieel) kunnen of willen ondersteunen. Tel daar een groot tekort aan betaalbare woningen bij op en je ziet dat het veel jongeren kan overkomen.

 

Terwijl juist deze jongeren stabiliteit nodig hebben, lopen ze te vaak vast in de bureaucratie en onzekerheid. Ze slapen noodgedwongen op de bank bij bekenden, komen terecht in de opvang of op straat. En zonder de basis van een thuis kunnen ze niet werken aan hun toekomst.

 

Ondanks vele inspanningen lukt het ons in Nederland nog niet om het tij te keren. Dit moet anders!

About the author: admin