Hartverwarmende december voor onze organisatie

In de afgelopen maand werden we overspoeld door hartverwarmende initiatieven van organisaties, kunstenaars, burgers en complete straten. Allemaal mensen die in deze feestelijke maand iets wilden doen voor onze cliënten; mensen voor wie deze maand over het algemeen wat minder feestelijk is dan voor de meeste andere mensen. Dank aan iedereen voor de betrokkenheid bij onze organisatie!
Een greep uit de activiteiten:

 

Winterbarbecue door Wagemaker
Wagemaker is een technisch gespecialiseerd ingenieurs- en adviesbureau voor infrastructuur. Binnen Wagemaker hebben zij het initiatief Fun2Care: met plezier (Fun) werken aan goede doelen (Care). Dit jaar organiseerden zij voor de cliënten van het Inloopschip een zeer geslaagde winterbarbecue!

https://www.bd.nl/video/personeel-organiseert-winterbarbecue-voor-daklozen~p118540

https://www.wagemaker.nl/over-ons/fun2care/

 

Warme jassen op de brug
In de dagen voor Kerst was er een letterlijk en figuurlijk (hart)verwarmende actie in Den Bosch. Op de Hinthamerbrug aan het einde van de straat van de dak-en thuislozenopvang hingen warme winterjassen. Initiatiefnemer was Laura Pijnenborgh; zij plaatste een oproep op Facebook om warme jassen achter te laten op de brug. Een groot succes waar veel van onze cliënten een warme jas aan hebben overgehouden.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4966321/actie-warme-winterjas-kerst-den-bosch-brug

 

Kerstkaarten
‘SamenLief’ bedacht een kerstkaartenactie. Heel veel mensen schreven een kerstkaart met een bijzondere boodschap. Deze kaarten werden afgegeven op het Inloopschip samen met wat lekkere kerststollen. De kerstkaarten hebben we op Kerstavond op de kussens van onze cliënten gelegd. Een groot succes!

 

Truien Frank Willems
Bossche kunstenaar Frank Willems ontwierp een zwarte sweater: bij aanschaf van de trui wordt er tegelijkertijd een exemplaar afgeleverd bij het Inloopschip. Bekende regiogenoten als Danny Verbeek, Simon Zijlemans, Tim Haars en Mike van der Geld poseerden met de trui voor de social media-campagne. Op de maandag voor de Kerst bracht Frank samen met acteur Tim Haars de eerste twintig truien langs op het Inloopschip.

https://www.bd.nl/den-bosch-vught/een-trui-voor-jezelf-en-een-voor-een-bewoner-van-het-inloopschip~ab8b4740/

 

Gouden Gift van bewoners van de Van der Weeghensingel
De bewoners van de Van der Weeghensingel in Den Bosch wilden mensen die het minder goed hebben een fantastische Kerstavond bezorgen met de ‘Gouden Gift’. Op Kerstavond brachten zij goedgevulde pakketten met voedingsmiddelen naar onze locatie ‘Beschermd Wonen’. Dit opgevrolijkt met mooie kindertekeningen en kerstkaarten.

About the author: admin