MO Den Bosch krijgt subsidie voor de Regeling Uitstapprogramma voor Prostituees II (RUPS II)!

In het kader van de Regeling Uitstapprogramma’s Prostituees II (RUPS II) dienden wij op 1 juli een verzoek tot subsidieverlening in bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Deze subsidie hebben wij voor een jaar toegekend gekregen!


Reden aanvraag

Op dit moment is er in onze regio onvoldoende aanbod voor sekswerkers om uit het werkveld te stappen. Ook vinden wij het belangrijk om de positie van de sekswerker te verbeteren. Alternatief werk is soms moeilijk te vinden, het sociale leven van de sekswerker is meestal verweven met de prostitutiebranche en familiebanden zijn vaak verslechterd. Wij willen hier graag iets aan veranderen en gaan dit doen in samenwerking met GGD, gemeente ’s-Hertogenbosch en andere samenwerkingspartners.

Het programma richt zich op vrouwelijke, mannelijke en transgender sekswerkers die willen stoppen (of zijn gestopt) met hun werk in de prostitutie in de regio ’s-Hertogenbosch. We gaan starten met kennismaken en het veld verkennen. Laten partnerorganisaties weten wat onze taak is en gaan sekswerkers opzoeken en informeren over de mogelijkheden.

We hopen komend jaar mooie resultaten te boeken zodat we structureel geld krijgen om het uitstapprogramma vorm te blijven geven en door te ontwikkelen.

Uiteraard snel meer informatie over dit project!

About the author: admin