De Stichting Vrienden van het Inloopschip is opgericht in september 2000. De doelstelling is het werven van financiële middelen voor bijzondere activiteiten voor mensen die als dakloze in het Inloopschip terechtkomen.
Door het ondersteunen van uiteenlopende activiteiten zijn er de afgelopen jaren uitstapjes geweest naar evenementen, sportieve weekenden georganiseerd en zijn workshops en bijzondere producties van het productiebureau ondersteund.

Het Inloopschip is al vele jaren onderdeel van de Maatschappelijke Opvang Den Bosch. Daarom heeft het bestuur besloten alle aanvragen voor ondersteuning van activiteiten van de hele MO in behandeling te nemen.

Ieder jaar verschijnt een jaarverslag waarin te lezen is welke activiteiten (mede) door de steun van deze stichting zijn gerealiseerd.

Het huidige bestuur bestaat uit:

  • Ds. Henk van Tilburg, voorzitter
  • Harmine Müller, vice-voorzitter
  • Angeline van der Ven-Pauli, secretaris
  • Jan Verstappen, penningmeester
  • Bert Timmers, lid

De stichting wordt gesteund door een maatschappelijk breed gedragen Comité van aanbeveling:

  • De heer H.A.J. Bemelmans, Adviseur zakelijke dienstverlening
  • Mr. F.H.M. Houben, oud-commissaris der Koningin
  • Zr. Drs. A.A.Th. Houtsma, oud-voorzitter Stichting Vrienden van het Inloopschip
  • Mr. R.M. Peters, hoofd-advocaat-generaal Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch

Donateur worden?
Jij of jouw organisatie wordt donateur door éénmalig of periodiek (maandelijks, per kwartaal, per half jaar of jaarlijks) een bedrag over te maken op:

IBAN: NL15INGB0005751753 t.n.v. Stichting Vrienden van het Inloopschip
Fiscaal ANBI-nummer:  8091.73.530

Activiteiten Stichting Vrienden van het Inloopschip

Bezoek Kröller Müller
Op een mooie herfstachtige dag vertrok één volle bus richting de Veluwe voor een bezoek aan het Kröller Müller museum. Een bus met een mooi gemêleerd gezelschap van bezoekers van het Inloopschip: jong, oud, autochtoon, allochtoon. De busreis was al erg gezellig en iedereen genoot van de mooie omgeving. Je kon merken dat een aantal mensen tegenwoordig nog maar weinig in de natuur komt en dat ze beseften dat het prettig was om in de bossen te zijn. In het museum hingen zeer fraaie kunstwerken. Hoewel niemand er echt verstand van had heeft iedereen er op zijn eigen manier van genoten en hebben ze erg gewaardeerd dat ze hier een bezoek aan konden brengen. Na het museumbezoek hebben ze nog een gratis fiets geleend en gaan fietsen op de Veluwe. Uiteraard ook lekker geluncht, koffie gedronken en een drankje gedaan op de terugweg. Het was een zeer geslaagde dag!
Beste mensen/donateurs van Stichting Vrienden van het Inloopschip: Hartelijk bedankt namens personeel en klanten van het Inloopschip!

Uitstapje Heusden
Afgelopen zomer organiseerde de voorzitter van ZinSpirit (ds. Ruud Stiemer) een uitje  voor een aantal deelnemers en vrijwilligers van ZIN Spirit. Dit is gefinancierd door Stichting Vrienden van het Inloopschip. Op de agenda stond een bezoek aan het stadje Heusden met een boottocht en lunch aan boord. Een groot succes: iedereen had het naar zijn zin, er was een goede sfeer en het weer heerlijk!

Uitje Walibi
Op zaterdag 27 oktober vertrokken aan het begin van de avond 12 jongeren en 3 begeleiders in de nieuwe MO-bussen richting Biddinghuizen voor een bezoekje aan Walibi Fright Night. Op het programma stonden onder meer een bezoekje aan ‘The Village’, een spookhuis waarin acteurs met een kettingzaag achter mensen aanrennen. In het park joegen clowns, zombies en andere monsters ons de stuipen op het lijf. Het was best een koude avond maar er is volop genoten van achtbanen, live shows en warme chocomelk. Om 2.00 waren we weer in Den Bosch, waar de jongeren ons bedankten en hun warme bed opzochten. Dankzij de sponsoring van de Vrienden van het Inloopschip hebben de jongeren een ‘enge’ avond gehad waar ze zich uitstekend vermaakt hebben. Ze hebben zich weer even kind gevoeld en niet aan hun problemen gedacht. Namens jongeren en begeleiding: heel erg bedankt!

Contact of vragen?
Stichting Vrienden van het Inloopschip,
Postbus 5
5201 AA ‘s-Hertogenbosch

E: wimangeline49@ziggo.nl