MO Den Bosch is een organisatie voor maatschappelijke opvang en vrouwenopvang in de regio Den Bosch. Wij begeleiden mensen met complexe problematiek, die dak-/thuisloos zijn of met relationeel geweld te maken hebben. Ook begeleiden wij Nederlandse en buitenlandse slachtoffers van mensenhandel (en hun kinderen). Jaarlijks begeleiden wij zo’n 500 mensen naar een zelfstandiger bestaan.

Onze ervaring leert dat grip op het leven krijgen én houden niet altijd eenvoudig is. Het leven brengt hindernissen met zich mee en mensen hebben vaak al een lange weg afgelegd voordat ze bij ons komen.

We kijken naar de mens in zijn of haar unieke situatie en stellen samen doelen op. Door onze professionele en integrale aanpak begeleiden we mensen naar een zo zelfstandig mogelijk leven. We geloven in leren en ontwikkelen ter versterking van de positie van de medemens in de samenleving. De relatie tussen de cliënt en de professional is altijd gebaseerd op wederzijds respect en we vertrouwen daarbij op de eigen kracht, de talenten en de mogelijkheden van mensen.

  • Wij bieden opvang en begeleiding op maat
  • Wij zijn altijd toegankelijk, bereikbaar en beschikbaar
  • Samenwerking binnen en buiten onze regio hoort bij ons werk

Samenwerking

Wij vinden samenwerking met partnerinstellingen heel belangrijk. Op die manier krijgen onze cliënten maatwerk in hun begeleiding.
Wij richten ons op ketenzorg. Daarbij is de meerwaarde van onze opvang overduidelijk; de cliënt gaat zonder wachttijden en overbodige administratieve handelingen naadloos door onze processen heen. Ze worden niet gehinderd door en zijn zich niet bewust van eventuele organisatorische en bureaucratische belemmeringen.

Wij werken onder meer samen met jeugdhulpverlening, geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg, maatschappelijk werk, welzijnswerk, verslavingszorg, politie, diverse woningcorporaties en het bedrijfsleven.

Onze regio omvat de volgende gemeenten: Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Den Bosch, Grave, Haaren, Landerd, Meierijstad, Mill en St. Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden, Vught en Zaltbommel.