Sprokkelbrood ‘s-Hertogenbosch steunt het Inloopschip!

Brood met een gat voor een stad in verbinding
Sprokkelbrood: brood waarvan je een stukje weggeeft aan iemand in de stad die het minder goed heeft. Dat is de gedachte achter Sprokkelbrood. Vanaf vorige week ligt het in de schappen. Het eerste doel wat gesteund wordt door Sprokkelbrood is het Inloopschip van de Maatschappelijke Opvang Den Bosch.

Sprokkelbrood is een brood van en voor de stad. Het is een rond brood met een gat erin. Het mist een stuk, namelijk het stukje dat geschonken wordt aan een goed doel. Van ieder brood dat over de toonbank gaat, sparen we als stad een stukje. Met al die bij elkaar gesprokkelde stukjes ondersteunen we samen lokale, maatschappelijke initiatieven die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo bouwen we aan een sterke stad en een samenleving in verbinding. Terwijl we smeren en dippen.

Sprokkelbrood is een karakteristiek volkoren brood en vanaf vorige week te koop bij De Broodspecialist in de Hinthamerstraat voor 3 euro. Ook is het te bestellen in de Bossche horeca. Het eerste restaurant dat het brood op de kaart zet is Van Aken op de Tramkade.

De eerste opbrengst van Sprokkelbrood gaat naar het Inloopschip van MO Den Bosch.
Met de bijdrage organiseren voormalig bezoekers van deze opvang aan dak-en thuislozen activiteiten voor en met de huidige bezoekers.

Sprokkelbrood is een initiatief van ‘Van Klein Geluk’ in samenwerking met De Broodspecialist en Studio Boot. Kijk voor meer informatie op de website: www.sprokkelbrood.nl

About the author: admin