Staatssecretaris Paul Blokhuis in gesprek met medewerkers MO Den Bosch

Staatssecretaris Paul Blokhuis bracht maandagmiddag 30 maart een bezoek aan de Reinier van Arkel groep om zich te laten bijpraten door cliënten én medewerkers over de impact van de coronacrisis voor cliënten, medewerkers en de sector. Het was ook een bezoek om alle cliënten en professionals van het land een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd.

 

“Het is een crisis in een crisis,” aldus Blokhuis. “Je staat voor enorme uitdagingen. De Reinier van Arkel groep loopt landelijk voorop in de aanpak, maar zelfs dan loop je nog voortdurend achter nieuwe feiten aan.” De staatssecretaris toonde uitgebreid interesse in de uitdagingen en problemen waar cliënten en medewerkers voor staan. Ook was hij positief verrast over het feit dat de dak- en thuislozenopvang in Den Bosch al enkele jaren 24 uur per dag, 7 dagen per week open is.

 

Twee medewerkers van MO Den Bosch, Abu en Ed, praatten de staatssecretaris bij over de uitdagingen binnen de Maatschappelijke Opvang. Ed vertelde wat het betekent voor cliënten en personeel als je plotseling een zieke cliënt met Corona op de locatie hebt. Angst en onzekerheid, maar ook over verschil van interpretatie van de maatregelen. Abu benoemde de maatregelen die we binnen de dak- en thuislozenopvang hebben genomen, hoe je soms moet schipperen met de richtlijnen en dat humor je dan ver brengt. Hij sprak zijn respect uit voor alle medewerkers en gaf grote complimenten. “Ik ben onder de indruk van de rust en gedrevenheid waarmee medewerkers zich inzetten.” Trots op MO Den Bosch!

About the author: admin