Vakantiepret door gift Stichting Gereformeerd Frans van Uden-huis

In de 123e vergadering van de Stiching Gereformeerd Frans van Uden-huis heeft het bestuur besloten ons een bedrag van € 5000,- toe te kennen. Met dit mooie bedrag gaan wij dit jaar in de schoolvakanties uitstapjes maken met de kinderen die binnen de Maatschappelijke Opvang Den Bosch verblijven.

 

Kinderen in de opvang

Kinderen in de maatschappelijke en vrouwenopvang behoren tot de meest kwetsbare kinderen in Nederland. Zij komen veelal uit instabiele, overbelaste, ontregelde, door problemen en stress geplaagde gezinnen. MO Den Bosch biedt jaarlijks zo’n 85 kinderen een tijdelijk thuis. Wij vinden het daarom heel belangrijk dat de opvang een plek is waar kinderen tot rust komen, kunnen herstellen, kind mogen en kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen. Een plek waar de zorgen losgelaten kunnen worden en kinderen zich veilig voelen.

 

Kinderen en ontspanning

Veel doelen en ambities die opgesteld en gehaald zijn binnen MO Den Bosch liggen op het gebied van wonen, gezin en opvoeding, ontwikkeling en participatie. Een wat onderbelicht maar ook heel belangrijk aspect is ontspanning. Voor kinderen in ‘normale’ situaties zijn schoolvakanties vaak geweldige weken. Een tijd waarin ruimte is voor ontspanning, uitstapjes maken met het gezin of vriendjes of écht op vakantie gaan. Schoolvakanties, en dan vooral de lange zomervakantie, duren lang als je niets hebt om naar uit te kijken, terwijl vriendjes en vriendinnetjes wél leuke avonturen beleven.

 

Stichting Gereformeerd Frans van Uden-huis

Om te zorgen dat kinderen in de opvang na de vakanties ook kunnen vertellen over leuke uitstapjes hebben we bij de Stichting Gereformeerd Frans van Uden-huis een aanvraag voor ‘vakantie-uitjes’ ingediend. Voor deze aanvraag hebben we een aantal kinderen gevraagd aan welke uitjes zij denken en hieruit een selectie gemaakt. Hier hebben we een goede balans gevonden tussen ‘grote’ uitstapjes (Efteling) en wat kleinere uitstapjes (bioscoop). De activiteiten waar we een financiële bijdrage voor hebben gevraagd zijn allemaal in Noord-Brabant: weinig reistijd en dus zoveel mogelijk tijd voor de kinderen en hun ouders om te genieten en te ontspannen.

Dank Stichting Gereformeerd Frans van Uden-huis voor deze donatie! We zijn druk bezig het eerste uitje voor de herfstvakantie te plannen!

About the author: admin