Klantgericht, Samenwerken, Betrouwbaar, Deskundigheid, Veiligheid, Respect

Heb je tijd over en wil je je inzetten in een maatschappelijke organisatie? Dan is vrijwilligerswerk bij de Maatschappelijke Opvang Den Bosch iets voor jou! We hebben verschillende werkzaamheden; afhankelijk van onze behoefte en natuurlijk van jouw inzetbaarheid en voorkeur.

Oorspronkelijk was de MO Den Bosch een vrijwilligersorganisatie. Nog steeds spelen vrijwilligers een belangrijke rol in de opvang en begeleiding van cliënten. Dat jij als vrijwilliger iets voor onze cliënten wil betekenen is voor onze organisatie en cliënten ontzettend waardevol. Onze cliënten hebben ondersteuning nodig in het dagelijks leven en kunnen vaak geen beroep doen op hun sociale netwerk. Ons doel is om de cliënt zo zelfstandig mogelijk deel te laten nemen aan de maatschappij.

Als vrijwilliger ben je een belangrijke schakel tussen de cliënt en de professional. Op iedere locatie ziet de inzet van vrijwilligers er anders uit. Hierdoor hebben wij een breed aanbod aan vrijwilligerswerk.

Kennismakingsgesprek Wil je binnen de MO vrijwilligerswerk doen? Dan plannen we eerst een kennismakingsgesprek in. Samen bespreken we je kwaliteiten, voorkeuren en wederzijdse verwachtingen. Daarna kijken we op welke locatie we jouw kwaliteiten het beste kunnen gebruiken. We koppelen elke vrijwilliger aan een collega die je introduceert, wegwijs maakt in de organisatie en begeleidt waar nodig.

 

 

Wat vragen wij van jou?

  • Een presente, cliëntgerichte houding;
  • Goede sociale vaardigheden;
  • Affiniteit met onze doelgroep;
  • Zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken;
  • Verantwoordelijkheidsgevoel;
  • Afspraken maken over beschikbaarheid en bereikbaarheid;
  • Deelnemen aan overlegmomenten op team- en organisatieniveau;
  • Cursussen volgen.

Solliciteren?

Is deze tekst jou op het lijf geschreven? Ben je 21 jaar of ouder? Geen cliënt van de Maatschappelijke Opvang? Kijk dan vooral verder welke locaties je het meest aanspreken. Meld je aan via het aanmeldformulier en geef hier je voorkeuren aan.

 

Vrijwilliger bij dak – en thuislozenopvang het Inloopschip

Op het Inloopschip, tegenwoordig gevestigd aan de Oranje Nassaulaan, kunnen dak – en thuislozen terecht voor hulp bij verschillende vraagstukken. Het is ook een plek om contact te maken met anderen onder het genot van een kop koffie/thee of soep. Als vrijwilliger ben jij de gastheer/gastvrouw. Je ontvangt de bezoekers, zorgt dat koffie en thee klaarstaat en bezoekers zich welkom voelen. Je maakt een praatje en biedt een luisterend oor.

Ook het uitgeven van consumptiekaarten, het maken en presenteren van eenvoudige gerechten en het verrichten van licht huishoudelijk werk behoort tot je takenpakket. Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en mensen durft aan te spreken op hun gedrag. Je bent onderdeel van het team van maatschappelijk werkers, woonbegeleiders, beheerders en servicemedewerkers. Heb je vragen, opmerkingen of wil je even gezellig kletsen? Bij je collega’s kun je hiervoor altijd terecht.

Vrijwilliger bij het Aanmeldpunt

Het Aanmeldpunt van MO Den Bosch is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Als vrijwilliger bij het Aanmeldpunt kun je echt wat betekenen voor de ander.

Bij het Aanmeldpunt zoeken we vrijwilligers die cliënten vervoeren naar andere opvanglocaties. Het gaat om cliënten (soms met kinderen) die met huiselijk geweld te maken hebben en voor hun veiligheid doorgeplaatst worden naar een opvanglocatie ergens anders in het land. Dit kan met je eigen auto tegen een onkostenvergoeding of met één van de bussen van MO Den Bosch. Jij als vrijwilliger kan hier als chauffeur een bijdrage aan leveren en bent een belangrijke schakel tussen de cliënt en de professional.

Lijkt het je wat om je als chauffeur in te zetten voor de veiligheid van onze cliënten? Neem dan contact op met het Aanmeldpunt van de MO Den Bosch.
E: aanmeldpuntveiligeopvang@modenbosch.nl
T: 073 613 92 25