Over de Maatschappelijke Opvang (MO) Den Bosch
Klantgericht, samenwerken, betrouwbaar, veiligheid, deskundig en respect

De ervaring van de Maatschappelijke Opvang leert dat grip op het leven krijgen en onderhouden niet altijd eenvoudig is. Het leven brengt hindernissen met zich mee en mensen hebben vaak al een lange weg afgelegd voordat zij bij de MO komen. MO Den Bosch is een organisatie voor maatschappelijke opvang en vrouwenopvang in de regio Den Bosch. Wij begeleiden mensen met complexe problematiek, die dak-/thuisloos zijn of met relationeel geweld te maken hebben. De relatie is altijd gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen daarbij op de eigen kracht, de talenten en de mogelijkheden van cliënten.

  • Wij bieden opvang en begeleiding op maat
  • Wij willen altijd toegankelijk, bereikbaar en beschikbaar zijn
  • Samenwerking binnen en buiten onze regio is inherent aan ons werk

De MO werkt volgens de Presentiebenadering, Krachtwerk en Herstel. Voor begeleiding aan kinderen maken we gebruik van de Veerkrachtmethodiek. De MO biedt een afwisselende en uitdagende stage waarbij aandacht wordt gegeven aan jouw leerproces binnen een veilige leeromgeving. Er is ruimte om te leren met groeiende verantwoordelijkheden tijdens jouw stageperiode. Hierbij verwachten we van jou een eerlijke en open leerhouding. Daarnaast vinden we het van belang dat je zelfstandig kunt werken en dat je je eigen leerproces kunt vorm geven. Bezit je tevens over een gezonde dosis humor en zie je het zitten om het aan te gaan om je te ontwikkelen als beginnend professional? Aarzel dan niet om te solliciteren!

Woonbegeleider
Als stagiaire woonbegeleider volg je een MBO opleiding niveau 4 of een HBO opleiding. Je werkt samen met de cliënt, zijn of haar netwerk en maatschappelijk werker aan de gestelde doelen binnen het begeleidingsplan met als doel het vergroten van de zelfredzaamheid en gericht op het zo zelfstandig mogelijk voeren van een eigen huishouding. De woonbegeleider bevindt zich in de leefomgeving van de cliënt en ondersteunt hem of haar in het ontwikkelen van (woon)vaardigheden. Behalve dat je cliënten intern begeleidt, ben je ook inzetbaar als ambulante woonbegeleider. Dit vraagt van jou dat je oog hebt voor dynamische processen en dat je stressbestendig bent. Flexibiliteit en inspringen op situaties past bij hoe je werkzaam bent als woonbegeleider. Je werkt volgens rooster in onregelmatige diensten. Een flinke dosis reflecterend vermogen is gewenst.