Wethouder Huib van Olden op werkbezoek bij MO Den Bosch!

Donderdag 4 oktober kwam de nieuwe wethouder Zorg en Wmo, Huib van Olden, samen met twee beleidsmedewerkers op werkbezoek bij de Maatschappelijke Opvang Den Bosch.

Het bezoek startte op de vrouwenopvang waar een afvaardiging van het MT met de wethouder de ambities van MO Den Bosch in samenhang met het coalitieakkoord heeft besproken. Uiteraard kwamen er ook andere onderwerpen aan bod zoals veiligheid, omgevingsbeleid van onze locaties, samenwerking met WeenerXL, huisvesting van cliënten na de opvang en participatiebeleid.
Na een introductie over de vrouwenopvang bezocht het gezelschap samen met een woonbegeleidster en cliënte een leefgroep van de vrouwenopvang.

 

Inloopschip
Ook de dak- en thuislozenopvang ‘het Inloopschip’ werd bezocht door de wethouder. Hier gaven medewerkers een presentatie over de ontwikkeling van de dak-en thuislozenopvang van de afgelopen jaren.
Hierna volgde een gesprek met twee ervaringsdeskundigen en twee cliënten. Zij deelden hun ervaringen over de opvang met de wethouder. Het onderwerp huisvesting na opvang kwam ook hier ter sprake. Maar ook de mooie ontwikkeling dat 12 nachtbezoekers van het Inloopschip overdag aan het werk zijn!

Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door het historische pand. Hier werd vooral stil gestaan bij het sociaal theater en uitvoeringen die de afgelopen jaren door de dak-en thuislozen zijn gegeven. De wethouder gaf bij zijn vertrek aan een goed beeld van onze organisatie te hebben gekregen.

About the author: admin