Over de Maatschappelijke Opvang (MO)
Den Bosch Klantgericht, samenwerken, betrouwbaar, veiligheid, deskundig en respect

De ervaring van de Maatschappelijke Opvang leert dat grip op het leven krijgen en onderhouden niet altijd eenvoudig is. Het leven brengt hindernissen met zich mee en mensen hebben vaak al een lange weg afgelegd voordat zij bij de MO komen. MO Den Bosch is een organisatie voor maatschappelijke opvang en vrouwenopvang in de regio Den Bosch. Wij begeleiden mensen met complexe problematiek, die dak-/thuisloos zijn of met relationeel geweld te maken hebben. De relatie is altijd gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen daarbij op de eigen kracht, de talenten en de mogelijkheden van cliënten.

  • Wij bieden opvang en begeleiding op maat
  • Wij willen altijd toegankelijk, bereikbaar en beschikbaar zijn
  • Samenwerking binnen en buiten onze regio is inherent aan ons werk

De MO werkt volgens de Presentiebenadering, Krachtwerk en Herstel. Voor begeleiding aan kinderen maken we gebruik van de Veerkrachtmethodiek. De MO biedt een afwisselende en uitdagende stage waarbij aandacht wordt gegeven aan jouw leerproces binnen een veilige leeromgeving. Er is ruimte om te leren met groeiende verantwoordelijkheden tijdens jouw stageperiode. Hierbij verwachten we van jou een eerlijke en open leerhouding. Daarnaast vinden we het van belang dat je zelfstandig kunt werken en dat je je eigen leerproces kunt vorm geven. Bezit je tevens over een gezonde dosis humor en zie je het zitten om het aan te gaan om je te ontwikkelen als beginnend professional? Aarzel dan niet om te solliciteren!

Maatschappelijk werker
Als stagiaire Maatschappelijk Werk volg je een HBO opleiding Social Work. Je leert cliënten te begeleiden bij het werken aan de gestelde doelen zodat de cliënt zoveel mogelijk zelfstandig kan functioneren in de samenleving. Je leert om de hulpverlening te coördineren, begeleidingsplannen op te stellen, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de cliënt. Je werkt samen binnen de zogenaamde driehoek: met de cliënt, maatschappelijk werker en persoonlijk woonbegeleider. Je onderhoudt daarnaast contact met betrokkenen van de cliënt, zoals zijn of haar netwerk en andere hulpverleners. Uiteindelijk begeleidt je cliënten zowel intern als ambulant. Je werkt nauw samen met een maatschappelijk werker die de eindverantwoordelijkheid heeft. Behalve dat we van je vragen dat je zelfstandig, contactueel vaardig en stressbestendig bent, verwachten we ook van je dat je in het bezit bent van een flinke dosis reflecterend vermogen. Daarnaast is het belangrijk dat je in staat bent om knelpunten in de hulpverlening te zien. Omdat iedere afspraak anders kan gaan dan je van te voren denkt, is aanpassingsvermogen en een flexibele houding van belang.