Konijnen knuffelen dankzij het Kansfonds

Dankzij een financiële bijdrage van het Kansfonds wonen er sinds een paar maanden konijnen in de tuin van de vrouwenopvang! Uit verschillende onderzoeken blijkt dat huisdieren belangrijk zijn in het herstelproces van kinderen. Deze zijn nog te weinig aanwezig binnen de locaties van MO Den Bosch waar kinderen verblijven. Met de komst van een riant konijnenverblijf (en bewoners) op de locatie waar veel kinderen verblijven maken we hierin een mooie stap!

 

Kinderen in de opvang
Kinderen in de opvang behoren tot de meest kwetsbare kinderen in Nederland. Zij komen veelal uit instabiele, overbelaste, ontregelde, door problemen en stress geplaagde gezinnen. De Maatschappelijke Opvang Den Bosch biedt jaarlijks aan zo’n 85 kinderen een tijdelijk thuis. MO Den Bosch vindt het daarom van belang dat de opvang een plek is waar kinderen tot rust komen, kunnen herstellen, kind mogen en kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen. Een plek waar de zorgen losgelaten kunnen worden en kinderen zich veilig voelen.

 

Werkgroep ‘Kinderen in de opvang’
De werkgroep ‘Kinderen in de opvang’ heeft in kaart gebracht waar we als organisatie goed in zijn op het gebied van kinderen én waar ontwikkeling ligt. Een van de conclusies was toen dat we meer aandacht willen hebben voor natuur en dieren binnen de opvang. (Huis)dieren in de opvang dus!
Hierop hebben we IFAW Blijf van mijn Dier uitgenodigd op de vrouwenopvang om ons te laten adviseren over het houden van dieren op de opvang. Naar aanleiding van dit bezoek is de conclusie gevormd dat konijnen het beste passen bij de wensen vanuit de opvang en de beschikbare ruimte.

 

Kansfonds
Kansfonds helpt mensen omzien naar de kwetsbaren in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. Zij steunen kansrijke initiatieven die kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken. Die initiatieven versterken zijn met geld. Geld uit giften van betrokken medemensen.
MO Den Bosch kreeg vanuit het Kansfonds een mooi bedrag om een konijnenverblijf te realiseren in de tuin van de vrouwenopvang. Na het konijnenverblijf was het tijd voor de konijnen zelf. Deze haalden we uit het konijnenasiel in Den Bosch en genieten inmiddels volop van alle aandacht van vrouwen, kinderen én medewerkers van de locatie.

About the author: admin